Sommerværet 2019 blir slik…

Sommerværet er klart. Her får du mitt værvarsel for sommeren 2019. Www. Johnsteffensen. No

Basert på bondens gamle værtegn

Sommerværet 2019 er klart

Så er det på tide å varsle sommerværet for 2019 ut fra det værtegnet som min avdøde bondenabo fortalte at jeg skulle se etter. Tegnet som signaliserte hvordan sommerværet kom til å bli. Etter at han lærte meg dette, har jeg fulgt med hvert eneste år, og treffsikkerheten har forbauset meg. Varselet har stemt forbløffende bra, i hvert fall for vår del av landet: Vestlandet. De siste årene har jeg hatt moro av å legge ut værprofetiene på nettet til St. Hans, slik at folk selv kan erfare om værprognosen slår til eller ei. I 2017 forutså jeg (på nettet) den kalde, grå og våte vestlandssommeren. I 2018 spådde jeg på samme måte en uvanlig fin sommer, og begge profetiene slo til 100%.

Værtegnet har ingen ting med trær å gjøre, ei heller blomster eller hva hanen evt. måtte foreta seg – eller hvilket vær det var på en bestemt dag i året. Det artige med bondens værtegn er at det bare gjelder for et avgrenset område, og at det samme værfenomenet kan dukke opp andre steder i landskapet, uten at dette varsler noe som helst. I dagene før St. Hans, for det er disse som er viktige, har jeg fulgt nøye med og sett etter signalet som kan være illevarslende med tanke på sommerværet, slik som i 2017 og 2016.

Hvis bonden fremdeles hadde vært blant oss, ville han trolig ha vært fornøyd i dag, 23. juni 2019. Bortsett fra at det illevarslende tegnet prøvde seg i noen timer 20. juni, men forsvant igjen snart og heller ikke ble så omfangsrikt som bonden hadde sagt at det måtte være, våger jeg likevel å si følgende om vestlandsværet (og trolig også været i Sør-Norge) sommeren 2019:

Underreguleringen av pensjonene har hatt svært uheldige utslag på pensjonsutbetalingene. Www. Johnsteffensen. NoDet blir en bra sommer! Hvis fjorårets sommer kan defineres som 10 på en skala fra 1 til 10, der 10 er best, ville sommeren 2017 (den våte, grå og kalde)  gitt en meget svak 2’er. Årets sommer vil trolig ligge rundt 7. En ganske god sommer med andre ord. En sommer med flere perioder pent vær, men også det motsatte. Det blir neppe mye nedbør, men enkelte regnværsdager må påregnes. For bøndene blir sommeren god, og det var dette som var viktig for min nabo og generasjonene før ham. Det handlet om godt vær i slåtten, slik at de fikk tørket gresset i hesjene og fraktet det vel i hus. Bonden ville opplagt tatt seg en trall eller to i dag, fordi værtegnet i år ikke kom til syne før St. Hans (hvis vi ser bort fra noen timer torsdag 20. juni.)

Sommerværet 2019 på vestlandet blir bra. I hvert fall hvis en skal tro bondens gamle værtegn. Www. Johnsteffensen. No
På en skala fra 1 til 10 der 10 er best. Slik blir sommerværet på vestlandet. Www. Johnsteffensen. No

Så får vi se, kjære leser, om jeg får rett igjen. Skal du oppholde deg på Vestlandet i sommer, kan du se frem til mange fine sommerdager. Dette blir ikke en slik sommer der regn, vind og kulde vil gå deg på nervene løs. Det føler jeg meg rimelig trygg på. Og så får tiden vise… 

Ha en riktig fin vestlandssommer! Besøk gjerne  johnsteffensen.no også i sommermånedene. Jeg lover deg mye interessant stoff i ukene som følger.

Roma for første gang - del 5
Til italia i sommer? Sjekk italiakjenner britt sine mange reisebrev. Klikk på bildet over.

La andre få vite om dette innlegget..