Værtegn. Sommeren 2018 blir fin.

Værtegn viser at sommeren 2018 blir god. I hvert fall på vestlandet. Www. Johnsteffensen. No

Værtegn lover godt for sommeren 2018

Værtegn viser at det blir en fin sommer

Generasjonene før oss hadde mange værtegn som ga en antydning om hva en hadde i vente. For ganske nøyaktig ett år siden spådde jeg på denne web’en at sommeren 2017 kom til å bli dårlig på Vestlandet. Det varselet, som var basert på et gammelt værtegn, slo til hundre prosent. Det ble en elendig vestlandssommer i fjor. Det var heller ikke første gang at værtegnet slo til.

Dette lover godt…

Men i år blir sommeren bedre. I hvert fall hvis en skal tro min for lengst avdøde bonde-nabo som lærte meg hva en skulle se etter i dagene før St. Hans: Dersom skodden (tåken) lå helt ned til sjøen oppunder St. Hans, ville det bli en dårlig, våt og kald sommer, sa han.

Du som følger johnsteffensen.no konstaterte for ett år siden at tåken lå langt ned i vannkanten på dette tidspunkt. Men i 2018 er det ikke slik. I år er det nesten ingen skodde dagene før St. Hans. Og det lover godt for sommeren på Vestlandet. Den blir trolig god, meget god! Sammenlign bildet øverst med tilsvarende motiv fra samme dato i 2017. 

Værtegn: Slik blir sommerværet

Så får vi se om bondens gamle værtegn holder stikk også denne gangen. Det er derfor jeg legger ut dette nå, slik at du selv kan sjekke om den gamles visdom er noe å «marke på». Eller var fjorårets værtegn bare et blaff eller flaks – eller er det slik at dette tegnet er ganske pålitelig? Mer pålitelig enn meteorologenes langtidsvarsler, som i tillegg har en lei tendens til å endre seg stadig vekk. Det er vanskelig å spå været uker frem i tid, til tross for all nymotens teknologi og ekspertise. Men de gamles værtegn overgår kan hende forståsegpåerne med god margin? Vi får se…

Les også: Gamle værtegn. Fleip eller fakta?

PS! Har du erfaring med gamle værtegn, hadde det vært hyggelig med en tilbakemelding. Benytt gjerne «Kontakt» – oppe til høyre.

En fantastisk god oppskrift på grove rundstykker. Www. Johnsteffensen. No

La andre få vite om dette innlegget..