Selskapsleker for voksne (29) – Hemmelig instruks

Selskapsleker for voksne - en morsom vri under måltidet. Www. Johnsteffensen. No

Selskapsleker for voksne

Artig oppdrag som kan gi måltidet en morsom vri

Leker til festen – selskapsleker 29

Hemmelig instruks

Til en ikke alt for stor fest, f.eks. fra 6 til 16 gjester

Denne selskapsleken blir artig dersom verten på forhånd med omhu har plukket ut et par/tre deltakere som helst bør være noe utadvente og frimodige. Verten bør ha kontroll på hvor disse plasseres ved bordet, og derfor kan bordkort være greit. Før måltidet får gjestene beskjed om å titte under tallerken (evt. under stolsetet). Dette skal gjøres på en diskret måte uten at noen kommenterer noe som helst. Gjestene sjekker i stillhet om det fins en lapp under tallerkenen (eller stolen). Om en gjest finner en lapp, skal han ikke røpe hva som står skrevet på den. (Et alternativ er at alle gjestene finner lapper, men at det bare er et par/tre av disse som inneholder oppdragene som «de frimodige/snakkesalige/uhøytidelige» har fått. På de øvrige lappene kan det da stå en liten velkomsthilsen e.l.)  

Se flere festleker ved å klikke her.

Flest selskapsleker for voksne: www. Johnsteffensen. NoOppdraget; to – tre av gjestene (de som ble nevnt innledningsvis) skal under måltidet ubemerket gjennomføre det oppdraget som sto skrevet på lappen. De har fått ulike instruksjoner.

For eksempel: ♦ «Uansett hva praten dreier seg om, forsøk å få samtalen inn på hvor mye svineribbe og pinnekjøtt en må beregne for et restaurant-besøk (ja, du leste riktig) med 6 voksne og 4 barn. Vær gjerne vanskelig å overbevise.»  ♦ Eller «avbryt praten og spør hvor mye klokka er fire ganger». ♦ Eller «slå på glasset ved to anledninger og hold en improvisert tale om hvorfor gjørmebading og isbading er svært sunt.» ♦ Eller «spør samme person ved bordet minst to ganger om du kan få prøvesmake hans/hennes poteter.»  ♦ Eller «Uansett hva det snakkes om rundt bordet, forsøk å få samtalen inn på hvor viktig det er å sjekke tre ganger om ytterdøra er godt låst, og at en aldri går på strekene, og at en alltid går mellom de hvite feltene i fotgjengerovergangen…» osv. osv. (Bruk fantasien, lag gjerne andre oppdrag/instruksjoner.)

På slutten av måltidet blir de «hemmelige instruksjonene» avslørt av verten, og det kåres en vinner.  

Se også en annen selskapslek som har flere fellestrekk med denne festleken.

Neste selskapslek: Frysleken

Alle selskapsleker for voksne

www.johnsteffensen.no har flest selskapsleker for voksne

La andre få vite om dette innlegget..