Leker til barnebesøk (9)

Leker til barnebesøk. Tre nye oppvisningsleker på johnsteffensen. No

Leker til barnebesøk (johnsteffensen. No)Barnebesøk

 

Barnebesøk er et takknemlig publikum. Gjør lykke som lekleder med enda flere artige leker… 

 

Leker til barnebesøk. Tre nye oppvisningsleker på johnsteffensen. NoDel 9   Leker til barnebesøk

 

OPPVISNINGSLEK NR 21   😀   

Tøm glass!

Antall deltakere avhenger av plassen. Det kan være fra 3 til 8 – alt ettersom. Deltakerne tar oppstilling rundt et bord. På bordet ligger en terning. På et annet bord, litt bortenfor, fins det like mange glass som antall deltakere. Glassene er like og fylt med vann. Ved siden av hvert glass ligger en teskje. NB! Sørg for at deltakerne får vite hvilket glass som tilhører hvem – før leken settes i gang.

Deltakerne skal nå gå rolig rundt bordet der terningen ligger. Etter tur kastes terningen. Den som får 6 løper straks bort til det andre bordet og begynner å drikke i seg vannet ved hjelp av teskjeen. Dette gjør han/hun helt til en annen av deltakerne får 6 og dermed overtar glasstømmingen med det det glasset som er tiltenkt ham/henne. Den som stod der fra før av, må nå returnere til terningbordet og vente på tur. (Stiller opp sist i køen.) Slik fortsetter leken helt til en av deltakerne har fått tømt sitt glass. Husk: Kun en vanndrikker i sving om gangen!

 

OPPVISNINGSLEK NR 22   😀   

Svare galt!

Lederen forbereder mange ja/nei spørsmål før leken settes i gang. (En spørrebok kan være en lur plan.) Lederen plukker ut to personer, en på hver side. Så stiller han dem enkle ja/nei spørsmål som de to svarer på annenhver gang. Det er viktig at dette veksler hurtig! Deltakerne får ikke lang betenkningstid. 

Poenget med denne leken er at deltakerne hele tiden skal svare galt. Er korrekt svar ja, må deltakeren svare nei for å kunne gå videre. Den av de to som klarer seg lengst, utropes til vinner.

Det er fint mulig å gjøre denne barnebesøk leken om til en cup, der vinneren går videre til neste runde, f.eks. møter vinneren av en annen tilsvarende duell. Osv.

 

OPPVISNINGSLEK NR 23   😀    

Fyrstikk-magi

Et barnebesøk er et takknemlig publikum som det er lett å imponere. Denne leken er idiotsikker, der leklederen alltid kommer til å vinne. Til stor forundring blant gjestene i barnebesøk.

Sørg for at du har 43 fyrstikker i en fyrstikkeske. Få en frivillig frem. Tøm alle fyrstikkene ut over en bordplate. Forklar at dere to skal plukke fyrstikker annenhver gang. Dere blir alltid nødt til å fjerne minst 1 fyrstikk, men aldri flere enn 5. Leken går ut på at den som plukker opp den siste fyrstikken, har tapt.

Leken er idiotsikker dersom leklederen har følgende i bakhodet. 1) La motspilleren alltid starte. 2) Følg med hvor mange fyrstikker han/hun plukker opp. 3) Sørg for at det antall fyrstikker du plukker opp, lagt til det antallet den andre tok, alltid blir 6. (Tar han/hun 4, tar du 2. Tar han/hun 1, tar du 5 – osv.) Følger du denne oppskriften, blir det til slutt en fyrstikk igjen. Den må HAN/HUN plukke opp – for da er det blitt HANS/HENNES tur!

Leker til barnebesøk fins på www.johnsteffensen.no

For andre leker til barnebesøk: Klikk på knappene nedenfor:

[button link=»https://johnsteffensen.no/2012/11/leker-til-barnebesok-1/» color=»royalblue»] Oppvisning – Del 1[/button]

[button link=»https://johnsteffensen.no/2012/11/leker-til-barnebesok-2/» color=»royalblue»] Oppvisning – Del 2[/button]

 

[button link=»https://johnsteffensen.no/2012/11/leker-til-barnebesok-3/» color=»royalblue»] Oppvisning – Del 3[/button]

[button link=»https://johnsteffensen.no/2012/11/leker-til-barnebesok-4/» color=»royalblue»] Oppvisning – Del 4[/button]

 

[button link=»https://johnsteffensen.no/2012/12/leker-til-barnebesok-5/» color=»royalblue»] Oppvisning – Del 5[/button]

[button link=»https://johnsteffensen.no/2012/12/leker-til-barnebesok-6/» color=»royalblue»] Oppvisning – Del 6[/button]

 

[button link=»https://johnsteffensen.no/2012/12/leker-til-barnebesok-7/» color=»royalblue»] Oppvisning – Del 7[/button]

[button link=»https://johnsteffensen.no/2013/01/leker-til-barnebesok-8/» color=»royalblue»] Oppvisning – Del 8[/button]

 

[button link=»https://johnsteffensen.no/2013/02/leker-til-barnebesok-10/»] Enda flere leker[/button]

 

 

[button link=»https://johnsteffensen.no/kontakt/» color=»orange»] KLIKK HER for å gi respons, dele erfaringer, fortelle om andre leker![/button]

 

 

Nesten hver fredag – flere leker til barnebesøk… 

 

La andre få vite om dette innlegget..