Jeg blir diskriminert!

Diskriminert. Www. Johnsteffensen. No foto andre hunter unsplash

70-åringer bør være «under tilsyn av voksne»!

Jeg blir diskriminert og har klaget til Diskrimineringsnemnda

Jeg hadde ikke trodd at diskriminering skulle ramme meg, men i dag ble jeg såret, provosert og sint da Siemens behandlet meg på en svært stigmatiserende og diskriminerende måte. En uhørt forskjellsbehandling der produsenten stiller en gruppe mennesker i et mye dårligere lys enn andre.  

Utdrag fra det diskriminerende pakningsvedlegget til siemens healthineers. Www. Johnsteffensen. No
Dette er stigmatiserende og diskriminerende.

I pakningsvedlegget fra nevnte Siemens Healthineers står følgende uhyrlighet: «VIKTIG: Neseprøver fra personer under 12 år eller over 70 år bør tas av eller under tilsyn av voksne

Vi minnes stadig om at vi ikke har lov til å synge om hottentotten Hoa, eller kalle reinsdyrkaker for Joika-kaker, eller betegne noen som indianere. Men å hevde at personer over 70 år ikke kan regnes som «voksne», er et minst et like alvorlig overtramp.

Jeg fant teksten støtende, og det gikk snart opp for meg at slikt som dette ikke kan passere upåaktet. Den slags tøv kan ikke få feste seg i befolkningen, en oppfatning av at personer over 70 år ikke er som andre, ikke er tilregnelige, ikke kan ta ansvar for egne liv,  ikke kan ansees som voksne, etc. etc.

Jeg har derfor i dag klaget til diskrimineringsnemda og sendt et tydelig budskap om at produsenten aldri mer må få lov til å bruke en slik formulering, verken i pakningsvedlegg eller i andre sammenhenger. Deres ordvalg oppleves diskriminerende, og diskriminering er ikke lov. Dette gjelder også for Siemens!

Snakk om hinsides skrive- og skivebom! Arg!

PS! En gang i fremtiden når min sak er blitt behandlet av diskrimineringsemda, vil jeg fortelle hva de mener om ovennevnte formulering. Jeg vil også legge til at det å fremme en sak for diskrimineringsnemnda er lettere sagt enn gjort. Det ble egentlig en ganske omfattende og omstendelig prosess som jeg utrolig nok klarte uten tilsyn av voksne. Klagen er sendt og bekreftet mottatt. Så får vi se….

Foto: Andre Hunter / Unsplash

Pensjon og senior. Les mer her. Foto alex blajan gpj3vebedh4 unsplash 1

 

La andre få vite om dette innlegget..