Æ boikotter Rema, men Æ bruker også Æ

Rema 1000 opplever omsetningssvikt og tap av markedsandeler etter at rema kastet ut diverse produsenter. Foto - www. Johnsteffensen. No

Æ boikotter Rema, men Æ bruker også Æ

Det var 16. januar at jeg startet min boikott av Rema 1000 i sympati for de mange som i dag blir oppsagt på grunn av Remas egen boikott av diverse norske produsenter. Dessuten protesterer jeg mot Remas «bestevenner», produsenter og leverandører som gis åpenbare fordeler innen Rema-systemet samt den beste hylleplassen, for ikke å si det meste av hylleplassen.

I solidaritet med alle dem som mister jobben pga. At rema boikotter en rekke norske produsenter, boikotter jeg nå rema 1000 på ubestemt tid. Www. Johnsteffensen. NoMen selv om jeg boikotter Rema 1000 og har konvertert til KIWI, er jeg i den heldige situasjon at jeg har begge kjeder innen rekkevidde – med gangavstand. Og da innrømmer jeg at det drypper litt på Rema også, men bare litt. Jeg benytter meg nemlig av Æ som gir meg 10% på de 10 varene jeg kjøper mest av. Og det fins bare et par produkter jeg savner hos KIWI, og da er det lett å stikke bortom Rema for å kjøpe de sortene som KIWI ikke har, og som jeg endatil får 10% på hos Rema. 

Min boikott av Rema 1000 er forlenget på ubestemt tid

Du kan si mye om meg, men jeg står i hvert fall for det jeg sier. Jeg har forlenget min boikott av Rema 1000 på ubestemt tid, stikk i strid med det som Odd Reitan ønsketenkte i E24 for noen dager siden; Reitan «tror at kundeboikotten av Rema 1000 er i ferd med å ebbe ut.» Jeg tror IKKE det, for det blir å undervurdere forbrukerne. Vi er mange i dette landet som ikke synes om det som Rema gjør og har gjort, bl.a. fordi det fører til at mange mister jobbene sine pga. at Rema boikotter deres produkter, bl.a. til fordel for danske storprodusenter. Reitan innrømmer overfor E24 at kjeden «tabbet seg ut mtp. kommunikasjonen av den nye Rema-strategien«. Han mener «tabben var at de kom for sent inn med de nye leverandørene som skulle erstatte dem som de tok ut.» 

Rema 1000 sitt omdømme har fått solide sprekker

Når det gjelder Rema-Reitans håp om at kundeboikotten er i ferd med å ebbe ut av, så tror jeg dette er mer håp enn realiteter. Jeg føler meg sikker på at Rema 1000 kommer til å se lite hyggelige omsetningstall også i fortsettelsen, for Rema kom på defensiven i januar og februar 2017 med en betydelig omsetningssvikt og en tilsvarende reduksjon av markedsandeler, samtidig som Coop og Kiwi fikk en solid vekst. Dette fordi nordmenn stiller seg solidariske med de som blir uten arbeid takket være Rema 1000 sin brutale og urettferdige fremgangsmåte.

Rema 1000 sitt omdømme har fått solide sprekker, og kjeden skal måtte jobbe knallhardt for å kunne komme tilbake til gamle høyder. Personlig tror jeg at det vil ta lang tid – om de noensinne greier det da. 

 

La andre få vite om dette innlegget..