Gabriellas sång. Et musikalsk kunstverk.

Månedens FAVORITT er "Gabriellas sång" fra filmen "Så som i Himmelen"

Månedens FAVORITT er "Gabriellas sång" fra filmen "Så som i Himmelen"

Det fins enkelte melodier som har det lille ekstra, som gjør det verdt å leve et helt liv for å kunne komponere. «Gabriellas sång» er en slik perle  – den ene lille, gylne sangen som jeg så inderlig vel skulle ønske at jeg hadde vært i stand til å skrive selv – men som jeg så langt aldri har vært i nærheten av å få til…

Stefan Nilsson må ha unnfanget melodien i et gudbenådet øyeblikk. Py Bäckman har skrevet teksten, og «Gabriellas sång» er den uforglemmelige avslutningen av Oscar-nominerte «Så som i himmelen» (2004), regissert av Kay Pollak. Filmen som handler om en verdensberømt dirigent, som vender tilbake til hjembygden i Norrland for å leve et tilbaketrukket liv på grunn av stress. Etter litt tar han på seg oppgaven å få skikk på det lokale kirkekoret, der han snart forelsker seg i en av jentene.

Det er Helen Sjøholm som fremfører den aldeles nydelige «Gabriellas sång» mot slutten av filmen – en fantastisk sang som er blant de få melodier en aldri klarer å slippe taket i – eller bli ferdig med… En musikalsk genistrek. Intet mindre…

 

 

La andre få vite om dette innlegget..