Gabriellas sång. Et musikalsk kunstverk.

Sa som i himmelen gabriellas sang

 

Det fins enkelte melodier som har det lille ekstra. «Gabriellas sång» er en slik perle  – den ene lille, gylne sangen som jeg så inderlig vel skulle ønske at jeg hadde vært i stand til å skrive selv – men som jeg så langt aldri har vært i nærheten av å få til…

Gudbenådet

Månedens favoritt er "gabriellas sång" fra filmen "så som i himmelen"Stefan Nilsson må ha unnfanget melodien i et gudbenådet øyeblikk. Py Bäckman har skrevet teksten, og «Gabriellas sång» er den uforglemmelige avslutningen av Oscar-nominerte «Så som i himmelen» (2004), regissert av Kay Pollak. Filmen handler om en verdensberømt dirigent, spilt av Michael Nyqvist (1960-2017) som vender tilbake til hjembygden i Norrland for å leve et tilbaketrukket liv på grunn av stress. Etter litt tar han på seg oppgaven å få skikk på det lokale kirkekoret, der han snart forelsker seg i en av jentene.

Genistrek

Det er Helen Sjøholm som fremfører den aldeles nydelige «Gabriellas sång» mot slutten av filmen – en fantastisk sang som er blant de få melodier en aldri klarer å slippe taket i – eller bli ferdig med… En musikalsk genistrek. Intet mindre…

Www. Johnsteffensen. No quiz i alle varianter
Sjekk alle de ulike quiz-typene på johnsteffensen. No – klikk på ikonet

 

La andre få vite om dette innlegget..