Kobbertape mot snegler. Se hvor effektiv den er.

Koppertape mot snegler. Se hvor effektivt det er... Www. Johnsteffensen. No

Se hvor effektivt kobbertape stopper snegler

Kobbertape mot snegler. Se hvordan sneglen trekker seg unna…

Kobbertape, også kalt kobberbånd, gir et effektivt vern mot den forhatte brunsneglen. Min sønn, Frank Eirik Steffensen, filmet hvordan brunsneglen oppførte seg da den skulle krysse kobberbåndet. Hans filmopptak viser tydelig at brunsneglen betakker seg når den kommer i kontakt med kobbertapen. Sneglen gjør vendereis. Brunsneglen forsøker å passere kobberbåndet, men får samtidig et lett støt. Dette er ubehagelig nok til at sneglen ikke ønsker å fortsette ferden videre mot plantene. Videosnutten er filmet med mobilen i hyperlapse-modus. Ca 20 minutters tålmodig venting resulterte i videoen som med all tydelighet viser kobbertapens fortreffelighet. 

Husk en viktig ting: Kobberbåndet må føres rundt hele plantekassen eller krukken. Om det mangler litt tape, vil sneglen benytte den tapefrie passasjen samtidig som den tipser andre artsfrender om plantekassens svake punkt.

Hvert år underreguleres pensjonene
Klikk på bildet for å lese mer om dette.

 

La andre få vite om dette innlegget..