23:59:59

Til ettertanke... Www. Johnsteffensen. No. Foto joshua gresham. Unplash

23:59:59.

Tanker ut fra ord i bibelen. Hver søndag på www. Johnsteffensen. NoSnakk om å være ute i siste liten… Ett sekund på tolv! Sammen med Jesus ble to røvere korsfestet, to menn som hadde fortjent sin straff. Deres dom var rettferdig, de fikk igjen for det de hadde gjort. Jesus derimot hadde ikke gjort noe galt.

Dialogen mellom de tre på korset er tankevekkende. Røveren til venstre spottet Jesus. I følge Lukas 23,39-43 sier han: «Er ikke du Messias? Frels da deg selv og oss!»

Den andre røveren, på motsatt side av Jesus, bebreider den første: «Frykter du ikke Gud, enda du har samme dom over deg? For oss er dommen rettferdig, vi får bare igjen for det vi har gjort. Men Jesus har ikke gjort noe galt.»

Så vender den innsiktsfulle røveren seg til Jesus og sier: «Husk på meg når du kommer i ditt rike!»

Til dette svarer Jesus: «Sannelig, jeg sier deg; i dag skal du være med meg i Paradis.»

Kan du tenke deg å dele guds ord... Foto caroline grondin. Unsplash. Www. Johnsteffensen. No
La andre få lese 23:59:59… foto: caroline grondin

Dermed ble den angrende røveren den første som fikk være med Jesus inn i Guds rike. Røveren hadde i sitt livs siste time fått lagt sin synd og skyld over på Jesus.  Som det står i Romerne 10,13: «… hver den som påkaller Herrens navn, skal bli frelst». Fordi røveren angret på sin synd helt på tampen av livet, fikk han Herrens uforbeholdne tilgivelse. Han døde fri fra synd!

Den første røveren som trodde at Jesus bare var en mann som spottet Gud, måtte derimot dø i synden. Midt mellom dem hang Mesteren selv, han som døde for dine og mine synder. Alt av nåde!

Budskapet er: Ser vi at det var Gud selv som døde på korset, og at han gjorde dette for din og min skyld? Om du ser dette, og tar konsekvensen av det, kan også du dø fri fra synd når din time kommer…  

Foto øverst på siden: Joshua Gresham/Unsplash

Før du stenger siden, bør du unne deg denne usedvanlig vakre videoen med Frédéric Chopins musikk. Nyt stillheten, freden, naturen – og la tankene fly…

Kjerringråd er enkelt og greit. Og ofte vel så bra som noe annet. Www. Johnsteffensen. No
Mange smarte og gode råd – klikk på bildet

Les flere «Til ettertanke»

La andre få vite om dette innlegget..