Vi skal være stille

Til ettertanke 820x320 www. Johnsteffensen. No foto ben white. Unsplash

Vi skal være stille.

Tanker ut fra ord i bibelen. Hver søndag på www. Johnsteffensen. NoOfte kan kristendommen oppleves som et ork. Vi strever og kjemper for å holde hodet over vannet og glemmer bibelordet som sier: «Herren skal stride for dere, og dere skal være stille.» (2. Mos. 14,14)

Bibelen oppfordrer oss til å stanse opp, sette oss ned, be, lytte og være stille. For det er Gud som skal  føre striden for oss. Vi skal få lov til å regne med hans veldige kraft. 

Det er mange ting som griper forstyrrende inn i hverdagen, og som stjeler vår oppmerksomhet. Vi har ikke tid til å være stille, det er så mye vi skal rekke over, det er så mye vi ikke kan gå glipp av, det er så mye vi må forholde seg til… Kanskje er vi redde for å miste kontrollen, for vi kan vel ikke ta sjansen på at andre skal styre oss? Carl Olof Rosenius sa en gang: «Kan djevelen få oss bort fra Ordet, kan han siden få oss dit han vil.»  På den annen side; der et menneske holder fast ved Guds Ord, har djevelen ingen ting han skulle ha sagt. Som Martin Luther skrev i «Vår Gud han er så fast en borg»: «Er verdens fyrste vred, og vil oss støte ned, han ingenting formår, fordi alt dømt han går. Et Guds ord kan ham binde.»

Paulus sier i brevet til Filipperne (2, 12): «Arbeid på deres egen frelse med respekt og ærefrykt». Det «arbeidet» skjer først og fremst i det stille – i ditt lønnkammer – i ro og fred med Guds Ord. Søk stillheten – og lytt til hva Herren har å si deg!

Les flere Til ettertanke

La andre få vite om dette innlegget..