Ekte

Til ettertanke 820x320 www. Johnsteffensen. No foto ben white. Unsplash

Ekte.

Tanker ut fra ord i bibelen. Hver søndag på www. Johnsteffensen. No«Herre, hvem får holde til i ditt telt, hvem får bo på ditt hellige fjell? Den som gjør rett og er hel i sin ferd og taler sannhet fra hjertet…» (Salmene 15,1-2)

De som er ekte, står for det de sier. Fordi andre vet at han eller hun er til å stole på, blir man respektert fordi man oppleves som ekte. 

Å være ekte innebærer også å kunne lytte til andre, og å møte sine medmennesker med et åpent sinn. Det er ingen som liker å samtale med en person som har gjort seg opp en bombastisk mening på forhånd, og som ikke viser vilje til å lytte til hva andre tenker. Ekte mennesker forestiller seg ikke. De er slik de er, og det er heller ikke viktig for dem om andre liker dem eller ei. De som er ekte, snakker ikke folk etter munnen eller snur kappen etter vinden. De står for det de mener, og prøver ikke å imponere, hovere eller latterliggjøre noen. 

De som er ekte, gjør det de må, uten å ha noe ønske om å være i fokus selv. Det er ikke viktig for dem å ta æren for noe som helst.

Salmisten (dvs. dagens bibelord) forteller hvor viktig det er at vi er ekte og hele. Det er den som gjør rett – og er hel i sin ferd, og taler sannhet fra hjertet, skal få bo på Guds hellige fjell. Så blir da spørsmålet; hvor ekte er du? Hva står du for? Hvordan møter du dine medmennesker? Er du til å stole på?  Forestiller du deg, eller er du hel og ekte – alltid? Det er bare du og Gud som vet svaret. Du kan lure andre, du kan endatil lure deg selv. Men ikke Gud.

Aldri Gud!

Tekst: John Steffensen. Foto: Ben White / Unsplash

Til ettertanke... Hver søndag på www. Johnsteffensen. No
Vil du lese flere tilsvarende tekster? Klikk på rammen over.

La andre få vite om dette innlegget..

4 Comments on “Ekte”

  1. Tusen takk for inspirerende tilbakemelding, Arve. Veldig hyggelig at du kommenterer. Det setter jeg stor pris på. Ha en riktig god søndag!
   Mvh John

 1. Hei.
  Takk for mange tankevekkende innlegg som jeg leser hver søndag. En fin start på hviledagen. Takk for at du deler dine tanker med oss, John Steffensen.
  Hilsen Anne G. S. i Stavanger

  1. Hei,
   Takk for din inspirerende tilbakemelding, og at du gir uttrykk for din mening på denne måten. Tusen takk!
   Mvh John

Comments are closed.