Verdens beste sjokoladekake
På oppfordring følger oppskriften på sjokoladekaken som blir «bankers» i ethvert barnebesøk. Barna elsker smaken, og kaken er lett å lage. Som sjokoladekaker flest er den ikke særlig sunn, men så spiser man vel neppe sjokoladekake ofte…
Kaken lages i langpanne, og dersom gjestene ikke klarer å spise alt på en gang, går det lekende lett å fryse den. Den taper ikke noe på å ligge i fryseren.
Da jeg var lærer, overrasket jeg noen ganger elevene med denne deilige kaken. Svært mange av barna katakteriserte den som «verdens beste sjokoladekake!» Jeg har derfor valgt å kalle den for «Sjokoladekake på lærervis»…
SJOKOLADEKAKE på lærervis
VISP TIL EGGEDOSIS:
3 egg
3 kopper sukker
225 g smør smeltes og blandes med 1 1/2 kopp kaldt vann.
SIKTES I RØREN:
4 kopper mel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
3 ss kakao
GJØR SLIK:
Eggedosis + smør og vann + det tørre blandes.
Helles i langpanne og stekes midt i ovnen på 180 grader i 30 min.
FYLL:
250 g melis
100 g smør (mykt)
3 ss kakao
3 ss kokende vann
GJØR SLIK:
Alt fyllet røres sammen med mixer og smøres på når kaken er kald!
Pynt med kakepynt eller kokos etter behag.
Vanskelighetsgrad: Lett