Kan vi stole på Tripadvisor?

En kan ikke følge blindt rådene fra Tripadvisor

Reisebrev fra Tenerife (Kanariøyene) www.johnsteffensen.noREISEBREV FRA TENERIFE (2)

John Steffensen forteller fra Playa de las Américas – Tenerife

 

Tenerife-Februar-2013-015-Villa-CortesTripadvisor er forhåpentlig bra på flere måter, ikke minst hvis en ønsker å oppsøke et hotell eller et spisested som har fått rosende omtale av andre. Men kan en stole på Tripadvisors anvisninger, og er det sikkert at det er like enkelt å finne de stedene som Tripadvisors brukere anbefaler?

For det første tror jeg at noen av rådene skal tas med en klype salt. En god greie kan være å se bort fra de aller beste tilbakemeldingene – pluss de desidert dårligste. Det er alltid en risiko for at noen av dem som har evaluert på Tripadvisor, kan ha hatt vikarierende motiver for sin tilbakemelding. F.eks. fins det tilfeller der folk har rost et etablissement opp i skyene fordi det er de selv som drifter stedet – eller har eierinteresser i det. På samme måte kan det tenkes at konkurrenter innenfor et område forsøker å stikke kjepper i hjulene for et hotell eller en restaurant som har mye besøk. Dermed kan de legge inn dårlige tilbakemeldinger i Tripadvisor, råd som ikke på noen måte er representative eller troverdige. Derfor; se gjerne bort fra de aller beste og de desidert dårligste anbefalingene.

Tripadvisor får bestemme

Da vi dro til Tenerife hadde jeg gjort «leksen» på forhånd. Jeg hadde sjekket Tripadvisors råd. Jeg innrømmer gjerne at valget av hotell ble foretatt på grunnlag av mange positive tilbakemeldinger på Tripadvisor. Hotellet var for så vidt helt flott, mye var skikkelig bra, men kanskje ikke  perfekt som enkelte av Tripadvisors «gjester «hadde meldt tilbake. I et senere reisebrev vil jeg fortelle hva som var dette hotellets forbedringspotensiale…

GaribaldiVerre var det med spisestedene. De var omtrent umulig å oppspore! Jeg hadde flere på listen min, men fant kun ett av dem. Det hadde imidlertid et heller tvilsomt inngangsparti, og vi fant ingen gjester i restauranten. Da betakket vi oss. Dette kunne vel neppe være et av de beste spisestedene på Playa de las Americas? Og hvis den var det, så hadde også den et betydelig forbedringspotensiale, for her var det ikke noe som fristet, verken menyen eller lokalitetene.

 

Vanskelig å finne stedene som Tripadvisor anbefaler

De andre spisestedene som Tripsadvisor anbefalte,  fant vi ikke. De vi spurte, kunne heller ikke hjelpe oss.

Dermed måtte vi finne andre spisesteder på egen hånd. Det var ikke vanskelig, for er det noe det er plenty av på Kanariøyene og andre turistdestinasjoner, så er det nettopp restauranter, spisesteder der turister nærmest blir fotfulgt – eller headhuntet – forsøkt dradd inn – for at en ikke skal gå forbi når en går forbi… Veldig anstrengende og svært irriterende!

Ikke lett å finne gode spisesteder på Tenerife

Villa-Cortes-restaurantI en uke oppholdt vi oss på Tenerife, og de eneste middagene som kan sies å ha vært i nærheten av en gastronomisk nytelse, hadde vi på vårt eget hotell. Første og siste dag spiste vi middag her, de andre dagene vandret vi omkring på jakt etter steder som kunne falle i smak, restauranter som fristet til et måltid. Dette ble dessverre ingen stor suksess. Alle spisestedene vi besøkte, fikk av oss hhv. terningskast 3 og 4, men aldri 6 – ikke 5 heller. ..

Den første middagen på hotellet var imidlertid meget eksklusiv. Uten tvil en sekser!

Den siste kvelden prøvde vi en annen restuarant på det samme hotellet, en restaurant som bare holdt åpent lørdager. Der lokket de med Mexicansk aften og ditto meny. Men det ble ikke 100% vellykket… Maten var god, men assosiasjonen til John Cleese i Fawlty Towers («Hotell i særklasse») var ubehagelig påtrengende. Her manglet riktignok den myndige Cybil, men forvirrete Basil og ikke minst den uhyre distre Manuel var der – og det i rikelig mon! Trolig også denne varianten fra Barcelona, men i det minste svært så tilstede på Tenerife. Men dette vil jeg bruke et eget reisebrev på. Det kommer om litt…. 🙂

[button link=»https://johnsteffensen.no/2013/04/jubellabyrinten-spennende-flaxlodd-konkurranse-pa-johnsteffensen-no/» color=»red»] Prøv Jubellabyrinten her…[/button]

La andre få vite om dette innlegget..