MGPjr holder ikke mål

Mgpjr er et konsept modent for revurdering. Det er en alt for langdryg affære og egner seg også dårlig for primetime.

MGPjr en alt for langdryg affære

Mgpjr er et konsept modent for revurdering. Det er en alt for langdryg affære og egner seg også dårlig for primetime.Nå har det seg slik at jeg de siste årene har sett MGPjr, NRKs melodi grand prix for grunnskoleelever. Dette sendes alltid i primetime lørdagskvelden, men jeg føler sterkt at konseptet bør justeres en del. Kanskje endatil endre sendetidspunktet…

Nå vil jeg skynde meg å legge til at den såkalte Superfinalen, med de fire beste sangene i reprise, viste at det bor mye talent i denne aldersgruppen, og at «Unik 4» fra Bø i Telemark fortjente seieren. En kan vanskelig forestille seg at de talentfulle 13-åringene kun har spilt sammen i et halvår, at de går på samme skole og endatil på samme klassetrinn. Ett er sikkert, musikkskolen i Bø i Telemark har gjort en fenomenal jobb som bl.a. har fostret disse fire dyktige 13-åringene som spiller på så mange strenger – i tillegg til at hele gjengen synger!

Sangen er imponerende, først og fremst fordi melodien er fengende – og feiende flott fremført med bl.a. hardingfele som soloinstrument. Det vil forbause meg om ikke flere av disse unike fire vil komme igjen for full musikk også senere i livet – når de får noen år til på baken. Dette var fremragende gjort, «Unik 4»! Jeg bøyer meg i støvet!

MGPjr passer ikke i primetime

Litt om selve MGPjr-konseptet. Jeg mener virkelig at dette ikke passer som to klokketimers underholdning en lørdagskveld. Sendingen kan med fordel kortes ned minst en halv time, helst enda litt mer. Jeg har flere år sett programmet sammen med mine barnebarn. Det er de som først og fremst har interesse av dette. Men deres konsentrasjon faller dramatisk ganske snart. Det blir kort sagt for mye for dem. Ikke bare sangene, men kanskje først og fremst de fjollete og selvforherligende programlederne som liksom skal være så forferdelig kule. I særdeleshet Tooji faller igjennom her. Han finner på mye rart, og svært mye av dette burde han holdt for seg selv. Programlederne har en lei tendens til å overta hele showet, noe som neppe var meningen med MGPjr. Det er jo først og fremst juniorenes egenproduserte sanger og fremførelser programmet gjelder. Dessuten får jeg fnatt av godt voksne mennesker som ikke kan være nettopp det de er; voksne. I stedet skal de oppføre seg som om de fremdeles var tenåringer – eller helst enda yngre. Dette blir bare for dumt!!!

MGPjr programlederne for dominerende

Mgpjr. Ikke bare er det for mange finalister. Programlederne bør også tones ned...Dersom alle pauseinnslagene, som er svært så variable med tanke på kvaliteten, ble kuttet ned betydelig, pluss at antall finalister ble redusert til 7 i stedet for 10, og Superfinalen ble en duell mellom to eller tre låter, tror jeg at hele MGPjr-programmet hadde stått seg bedre. Da tror jeg endatil at familiens minste hadde fått med seg mer av det som foregikk, de ville trolig ha vært mer konsentrerte. I tillegg kunne NRK ha styrt unna noen innslag som ikke egner seg til å bli presentert i beste sendetid en lørdagskveld. F.eks. artister som synger forskrekkelig surt, og innslag som tilsynelatende er tatt på sparket for opptredende barn som ikke alltid evner å gjøre «improvisasjonen» særlig vellykket. Som de som skulle komponere en låt på sparket foran 6 000 publikumere i Oslo Spektrum. Det ble bare en pinlig affære, defintivt ikke noe for primetime.

Send gjerne MGPjr neste år også, men send det tidligere på kvelden – eller aller helst en annen ukedag… Hadde vi ikke vært sammen med barnebarna disse lørdagskveldene, hadde vi definitivt ikke valgt NRK fjernsynet. Til det er MGPjr en alt for langdryg – og alt for tøvete voksenaffære…

Og en ting til… Hvorfor kan ikke vinnerne motta en skikkelig premie? Det røde MGPjr ikonet egner seg på ingen måte som stuepynt…

 

La andre få vite om dette innlegget..