Små barn får sagt det…

En fireårings hverdagsbetraktninger…

Små barn har sin egen virkelighetsoppfatning og sin egen evne til å uttrykke tanker om ting de ikke helt forstår – eller kanskje er det nettopp det de gjør…?

Følgende sitater er autentiske – fra ett av våre barnebarn, den gangen han var fire år gammel:

Små barn får sagt mye rart - fra sitt ståsted

Far og sønn hadde snakket om hvor maten (fårepølsen og biffen) kommer fra… Da tenker den lille gutten seg litt om, før han sier: «Hvis det er noen kuer og sauer i byen, som vi ikke vil ha, så kan vi bare kaste de til pirayaene… For pirayaene må jo ha mat de og…!»

– – –

Den lille gutten elsker å gå i Akvariet. Han har vært der mange ganger før. En dag sier han til pappaen sin: «Pingviner smaker som kylling. Men vi kan ikke spise de som er på Akvariet, for da kommer vaktene og besvimer oss!»

– – –

Fireåringen sitter og spiser klementiner under en tur ved Tveitevannet. Da kommer det ettertenksomt fra den lille: «Om vi kaster skallet her, så blir det til jord, for nå er vi i naturen. Men kanskje kommer det en and og spiser det først. Men ikke mus, for de liker ost – og det kan de kjøpe i musebutikken!»

– – –

Og til sist en rapport fra guttens barnehageavdeling: «I barnehagen er det tre jenter vi kan kysse om vi vil…» (Sagt etter dagens kysselek med tre av jentene i barnehagen.)

– – –

Et tips til slutt: Har du små barn hjemme – eller på besøk: Skriv ned gullkornene i en bok. Du får garantert bruk for dem en dag. Hvem har sagt at konfirmasjonstaler eller bryllupstaler behøver å være kjedelige?

Les også flere «Fra barnemunn. Små barn får sagt det…»

Foto øverst (i vignetten): Alyssa Stevenson / Unsplash

La andre få vite om dette innlegget..

2 Comments on “Små barn får sagt det…”

    1. Enig med deg 🙂 De minste har ofte et litt annet perspektiv på tingene. Og virkelighetsoppfatning.

Comments are closed.