Kaffe med koffein kan forebygge Alzheimers sykdom og hjertelidelser

Kaffe med koffein har oppsiktsvekkende effekt. Koffeinholdig kaffe gitt til mus fikk Alzheimers sykdom til å stoppe opp, mens den utviklet seg mye langsommere hos andre forsøksmus.

Kaffe med koffein kan forebygge alvorlige sykdommer

Forskere med lovende funn av kaffe med koffein

Kaffe med koffein har oppsiktsvekkende effekt. Koffeinholdig kaffe gitt til mus fikk Alzheimers sykdom til å stoppe opp, mens den utviklet seg mye langsommere hos andre forsøksmus.Stadig flere studier viser at kaffe er helseforebyggende. Journal of Alzheimers Disease skrev for noen år siden at forskning på mus som var blitt genmodifisert til å utvikle Alzheimers sykdom, ga lovende resultater når de fikk koffeinholdig kaffe. Kaffe med koffein gjorde tydelige utslag på hvordan Alzheimers utviklet seg. Hos en del mus bremset sykdomsutviklingen fullstendig opp, mens den hos andre utviklet seg mye langsommere og med bedre kognitive ferdigheter enn hos kontrollgruppen. Forskerne hevder basert på disse funnene, at kaffe kan tjene som terapeutisk behandling for mennesker.

Flere studier om kaffe med koffein

Andre studier viser at koffein i en kopp kaffe får de små blodkarene i kroppen til å fungere bedre (American Heart Association Scientific Sessions 2013). En gruppe forsøkspersoner ble testet for hvordan blodstrømmen i fingerne ble etter at de hadde drukket en kopp kaffe. Funnene var interessante; blodstrømmen i fingrene ble nemlig betydelig bedre! Deltakerne som drakk koffeinholdig kaffe (dvs. en kopp) hadde hele 30% økning i blodstrømmen over 75 minutter sammenlignet med dem som drakk kaffe uten koffein.

At kaffe gir lavere risiko for å dø av hjerte- og karsykdom og slag, er konstatert tidligere. Det samme gjelder funksjonene til de store arteriene i kroppen som bedres ved høye doser koffein. 

En mener derfor at koffein bidrar til å åpne blodårene og redusere betennelser i åreveggene. Det er imidlertid fortsatt uklart hvordan koffein bidrar til denne positive prosessen.

Kaffe med koffein er sunt!

La andre få vite om dette innlegget..