Tedros’ advarsel om Covid-19 vaksine

Vaksine mot ovid 19... Foto albert hu. Unsplash

Vaksine-advarsel fra WHO.

Navnet hans er ikke blant de letteste, men så er han heller ikke norsk. La meg for enkelhets skyld kalle ham Tedros, for han heter jo det også… 

Lederen for WHO (Verdens helseorganisasjon), Tedros Adhanom Ghebreyesus, minner oss om at selv om en vaksine vil være uhyre viktig for å få kontroll på pandemien, vil vaksinen ikke komme til å erstatte de andre verktøyene vi så langt har benyttet oss av; sosial distanse, vaske hender ofte, bruke ansiktsmaske, sørge for god lufting i oppholdsrom, hoste eller nyse bort fra andre… (WHO – 16. november 2020)

Morsom hjemmekarantene med johnsteffensen. No foto ben white unsplash
Gøye innendørsaktiviteter med armlengdes avstand. Klikk på bildet!

Vi gleder oss over alle fremskritt som gjøres mtp. utvikling av vaksiner mot Covid-19. Vi er heldige som synes å ha en løsning innen rekkevidde, kanskje så tidlig som i mars/april 2021. Pandemier har dukket opp med jevne mellomrom på jorden. Noen ganger kan det ta tiår mellom hver gang mikroorganismene utfordrer menneskeheten, andre ganger oftere. Vi kjenner til svartedauden, spanskesyken, kopper, spedalskhet, turberkulose, ebola, poliomylitt, meslinger osv. 

De fleste har innsett at koronaviruset ikke er til å kimse av, selv om en del fremdeles ikke har tatt inn over seg alvoret i situasjonen. I USA fører Donald Trump og hans tilhengere an med sin ubegripelig lempfeldige uaktsomhet, men også i vårt eget land er det en del som opptrer skjødesløst med tanke på koronavirusets dødelige potensiale. 

Nå har vi imidlertid en lysning i sikte, et godt håp om en effektiv Covid-19 vaksine. Men da må vi huske påminnelsen fra Tedros i WHO: Vaksinen alene kan ikke løse Covid-19 problemet. 

Foto øverst: Albert Hu / Unsplash

Mobilbruk. Stille form for omsorgssvikt. Foto yura fresh. Unsplash
Les «stille form for omsorgssvikt». Klikk på bildet!

La andre få vite om dette innlegget..