Kjempegod kake-oppskrift
Suksessterte med Finesse tar prisen
Kaken som nesten alle kan spise
Oppskriften til denne nydelige kaken fins på nettet (se nedenfor). Suksessterte med bakesukkeret Finesse er en meget god lavkarbokake. Et stort innslag av malte mandler, 100 gram Finesse og 6 eggehviter gjør kaken til en vinner på flere måter. Den smaker like bra som den mer usunne originalen. Finesse-varianten inneholder svært få karbohydrater, samtidig som diabetikere kan spise den med god samvittighet uten å få stigning i blodsukkeret.
Du vil trolig ha nytte og glede av: «Sjokoladekaken som blir bankers i barnebesøket»
På bildet er Freia Premium 86% kakao raspet og brukt som topping, sammen med mandler. Dette kan selvsagt sløyfes, men blodsukkermåling foretatt før inntaket, og to timer etterpå, viste ingen stigning av blodsukker etter å ha spist dette kakestykket.
En annen utmerket ting er at kaken holder seg svært godt i kjøleskap. Det er ingen forskjell å spore selv etter fire dagers kald oppbevaring. Finesse inneholder søtstoffene isomalt, erytritol og sukralose i tillegg til fiber (polydextrose).
Denne oppskriften inneholdt opprinnelig bakesukkeret Tagatesse, men dette produktet har nå gått ut av handelen og er blitt erstattet av Finesse. Tagatesse og Finesse er omtrent like søte, og de smaker ganske likt, men de er laget litt ulike råstoffer. Et lite tips: Følg med på det du baker mot slutten av steketiden, og ta kaken ut av ovnen så snart den ser ut til å være ferdig.
Vanskelighetsgrad: Middels
Husk at fyllet IKKE skal koke! Vær tålmodig!
Suksessterte med Finesse anbefales!