Krokeide rehabilitering og hjertetreningen som ingen vil unnvære!

May lisbeth ohnstad i kjent positur på krokeide rehabilitering.

May lisbeth ohnstad i kjent positur på krokeide rehabilitering.

Mange reiser langt for å trene med May Lisbeth…

Alle som deltar på hjerterehabiliteringskursene på Krokeide (i regi av LHL Helse) får også tilbud om ettermiddagstrening straks treukerskurset er avsluttet. Selv om mange har lang vei til Krokeide, er det stor oppslutning om treningene. Primus motor for disse er May Lisbeth Ohnstad. I mer enn 21 år har hun trent hjertepasienter på Krokeide, gjerne opp til 10 ettermiddagspartier per semester. Det er beundringsverdig at hun holder koken, hun møter alltid deltakerne med den samme positive og energiske innstilling. Det er tydelig at hun liker jobben, og selv om hun tidvis kjører deltakerne hardt, fins det ingen sure miner. May Lisbeth elsker jobben, og trimmerne elsker May Lisbeth.

Deltakerne gjennomgår forholdsvis harde treningsøkter, men May Lisbeth er nøye på at enhver yter det som han/hun er i stand til i øyeblikket. Her spiller dagsformen inn. Hver deltaker må avpasse treningen etter forholdene, og dersom en føler seg litt tufs, skal en ikke presse seg for hardt. 

May Lisbeth varter opp med mange ulike øvelser, også god gammeldags gymnastikk – alt ledsaget av musikk. Hun har spilt inn mer enn tretti ulike musikktreningsprogrammer, endatil egen førjulstrim bestående av bare julemusikk. Etter 90 minutter i gymsalen avsluttes treningen med 30 minutters vanngymnastikk. Også denne ledet av May Lisbeth. Ironisk nok er inneklimaet på Krokeidesenteret på ingen måte Landsforeningen for hjerte- og lungesyke verdig. Inneluften er tidvis så dårlig at May Lisbeth ofte må ty til det eneste vinduet som lar seg åpne, for å trekke frisk luft. Nå foreligger det imidlertid planer om renovering og nybygg, og det er på høy tid at noe blir gjort. Så vel May Lisbeth som hjertetrimmerne, fortjener et betydelig bedre innemiljø.

Jeg vil senere fortelle mer om hvordan selve hjertetreningen foregår, og som jeg har skrevet tidligere; den er ikke til å kimse av!

Krokeide rehabilitering. Svømmehallen.

La andre få vite om dette innlegget..