Gold Marie – Klaserose

Gold marie. Ukens sommerrose. 820x420. Foto www. Johnsteffensen. No

‘Gold Marie’ var egentlig et impulskjøp. Jeg var litt ute av hage-modus, ikke minst fordi våren og sommeren opplevdes som en eneste lang regnbyge. Jeg stakk innom det hagesenteret jeg egentlig ikke kan fordra, og om litt fikk jeg spurt meg frem til den eneste gartneren som var på jobb. Jeg sa at jeg ville ha en hardhaus av en rose, en som krevde lite stell og som i tillegg tålte mye regn. Gartneren strente bort til ‘Gold Marie’ og sa at den ville gjøre nytten. Glad og fornøyd tok jeg planten med meg og sørget for å få den i jorden da det dukket opp en uventet og ørliten pause i styrtregnet.

Jeg vet egentlig ikke hvor vellykket kjøpet ble. ‘Gold Marie’ er en vakker rose, og den holder stand på den værutsatte plassen den har fått. Den deler i tillegg bed med en innpåsliten rododendron (‘Scarlet wonder’) som de siste årene har foldet sitt grønne skjørt langt ut over det som jeg forestilte meg da jeg plantet skjønnheten. Stakkars ‘Gold Marie’ holder på å bli kvalt, men heldigvis får hun drahjelp av undertegnede som sørger for å holde «Wonderbaumen» på avstand.

Jubelvignett for johnsteffensen. No
10 år på nett

‘Gold Marie’ kom på markedet i 1984 og ble foredlet av W. Kordes & Sons. Den blir ca 70 cm høy/ 50 cm bred og har mørkegule fylte blomster med svak duft. Den er remonterende (det vil si at den blomstrer flere ganger), men hos meg er den egenskapen lite påfallende.  Herdighet: H4. Flott er den, men ‘Gold Marie’ kunne gjerne ha holdt blomstringen gående litt lenger. I hvert fall hos meg…

Foto: John Steffensen

Mange spesielt gode matoppskrifter...

 

La andre få vite om dette innlegget..