Hagekalender: Dette bør du gjøre i mars…

Hagen i mars

Hagen i mars 2012

 Hagen i mars

Ikke glem dette nå:

Plenen kan bli skadet av isbrann. Grus eller sand vil få snø/is til å smelte raskere og motvirker dermed skader.

Sommerblomster plantes 4 til 8 uker før utplanting. Planteslag og størrelse er bl.a. avgjørende for når en bør forplante innendørs. Planter du for tidlig og har det for varmt i rommet der vekstene står, får du strattede (svært tynne og lange) planter. 

Ikke la planter med forskjellig spiringstid vokse i samme potte eller kasse!

Beskjær bærbuskene når det meste av snøen er borte. Gå frem slik: Skadde eller tørre grener fjernes først. Deretter alle greiner som er for gamle (3 år for solbær, 4 år for rips, 5 til 6 år for stikkelsbær). Husk å fjerne grenene helt nede ved bakken. Bringebærplanter tynnes slik at 7 – 8 av de kraftigste skuddene står igjen.

Frukttrær kan beskjæres, men sjekk litteratur om riktig beskjæring før du setter i gang. (Podekvister for senere ompoding av frukttrær kan tas nå.)

Vær oppmerksom på snegler (ofte er de ganske små) som kan gjøre stor skade på spirende planter. Rydd unna vissent lauv som kan fungere som skjulested for sneglene på dagtid. Vær obs på at snegler også klatrer opp på buskers greiner og forsyner seg grovt av nye knopper/skudd.

Fuglekasser kan utplasseres. Sørg for at gamle fuglekasser om mulig blir rengjort innvendig.

 

La andre få vite om dette innlegget..