Tørre og såre hender blir myke og behagelige uten bruk av kjemikalier og kremer. Men virker det…?

Vi har testet en naturmetode som gir myke og behagelige hender. www.johnsteffensen.no

   T E S T    

Hvordan virker miljørådgiverens anbefaling til den som har tørre og såre hender og som plages av utbrudd?

Ovennevnte metode er blitt testet av undertegnede som valgte mandelolje til forsøket. Poenget er at denne oppskriften er fri for skadelige kjemikalier. Resultatet blir tilfredsstillende, nesten på høyde med en god håndkremEn leser av «Vi over 60» spør bladets miljørådgiver om hva som er bra å smøre hendene med, når en er plaget med tørr og sår hud – og utbrudd – f.eks. når en håndterer ulike kjemikalier i hverdagen. Spaltisten kommer med følgende råd som johnsteffensen.no har testet: * Kjøp enten mandel- eller jordnøttolje på apoteket. Bland en av disse oljene med like deler økologisk kaldpresset olivenolje. Tilsett vann og litt havsalt. I denne blandingen holdes hendene i 15 minutter. Blandingen mykgjør og pleier huden, og når kvarteret er unnagjort, kan hendene smøres med litt av oljen og tørkes lett. 

Ovennevnte metode er blitt testet av undertegnede som valgte mandelolje til forsøket. Poenget er at denne oppskriften er fri for skadelige kjemikalier. Resultatet blir tilfredsstillende, nesten på høyde med en god håndkrem. Men det fins noen «men». For det første er dette ingen rimelig metode. Mandelolje er ikke spesielt billig. For det andre tar metoden lang tid: 15 minutter + tørking.

Etter mitt skjønn er det sluttfasen som blir hovedutfordringen, nemlig å tørke hendene passelig. Dette skal neppe gjøres for grundig – ei heller for lett. Jeg prøvde å tørke lett av hendene, men oppdaget at oljene fremdeles var på huden. Tastaturet på PC’en og musen ga tydelig beskjed. Skriveunderlag og armlener også. Det er jo ikke akkurat stas å få fete oljer på møbler og datautstyr/mobil.

Skal du benytte denne oppskriften, bør du vente litt ekstra lenge etter tørkingen før du bruker fingrene på flater der du ikke ønsker at det skal komme oljeflekker. Metoden virker imidlertid godt selv om den ikke på noen måte fungerer som en kur. Hendene oppleves tørre og såre igjen neste dag, og da er det på an igjen… Ta deg god tid og vær innstilt på at mandelolje ikke er spesielt rimelig. Og vær forsiktig med hvor du plasserer fingrene i minuttene etterpå. Hendene vil bli opplevd myke og fine, og har blitt slik uten å ha vært i kontakt med farlige kjemikalier. Så sånn sett er det jo bra.

PS! Miljørådgiveren sier ingen ting om hvorvidt samme oljeblanding kan brukes om igjen til flere mykgjøringsoppdrag. Dersom en kan bruke blandingen flere ganger, blir det metoden totalt sett rimeligere.

Sjekk flere gode råd ved å klikke her

 

La andre få vite om dette innlegget..