Quiz à la carte. Selskapsleker for voksne – 44

Enda en selskapslek for voksne. Johnsteffensen. No. Foto jon ly unsplash

Selskapsleker for voksne

Quiz på flere måter, pluss andre festleker med sosial distanse

Festlek 44 (56*) – Morsomt og spennende i koronatider. Ellers også…

Det enkle er ofte det beste. Det fins mange quizer på nett, såvel som i bøker, blader, aviser etc. Men er du klar over at det også fins et stort utvalg på johnsteffensen.no? Sjekk interaktive quizer, Quizreisen, andre former for quiz, ulike «nøtter», hjernetrim m.v. Sjekk denne lenken.

Quiz kan gjennomføres som oppvisningslek, enten en mot en – eller lag mot lag. Quiz fungerer også fint som bordkonkurranse der hele forsamlingen er engasjert. Husk bare at det for øyeblikket må være minst 1 meter mellom deltakerne. Man kan også arrangere quiz der alle er med, f.eks. ved at man svarer alene, f.eks. på papir.

Som for alle leker, skal man se sitt publikum an. Ta gjerne pauser (og gjør noe annet) – eller stopp mens leken er god. Noen ganger tenner hele forsamlingen på quiz, andre ganger melder enkelte seg litt ut.  Ofte fordi de har problemer med å høre så vel spørsmål som svar, andre ganger fordi man helt enkelt ikke liker quiz som trekker ut.  Noen liker mora, andre dattera. Sånn er det bare…

De fleste synes imidlertid om quiz som selskapslek. Har du ingen spørrebok – eller har du ikke anledning til å lage spørsmål og svar selv, kan du bruke alle quizene som fins på www.johnsteffensen.no. 

1000 leker til barnebesøket. Www. Johnsteffensen. No foto jordan whitt. Unsplash
For mer; klikk på bildet. Foto: jordan whitt/unsplash

Her følger et knippe gode «koronatid-leker», leker der det fint kan være 1 meter avstand mellom deltakerne – dvs. at de ikke kommer nær hverandre.

♦ Lek: «Til reisen»

♦ Lek: «Drapsgåten»

♦ Lek: «To sannheter og en løgn»

♦ Lek: «Handlelisten»

♦ Lek: «Tungekrøll»

♦ Lek: «Leksikonleken»

♦ Lek «Solosang» (Lek A)

♦ Lek: «Sangtekst» (Lek D)

♦ Lek: «Hvem er jeg?» (Første variant)

Sjekk også det  interaktive, komplette registeret over alle selskapsleker for voksne

*) Tallet 56 er det totale antall selskapsleker for voksne som fins på johnsteffensen.no  Flere av sidene med festleker inneholder mer enn en lek.

Om unge som er blitt eldre. Foto warren wong. Www. Johnsteffensen. No

La andre få vite om dette innlegget..