Gary Moore – en av de største rockegitarister gjennom tidene

Månedens favoritt (November 2011):

 

Gary Moore

Gary Moore, en av historiens dyktigste blues- og rockegitarister, ble bare 58 år gammel. Han døde i februar i forbindelse med et ferieopphold i Spania, trolig som følge av hjerteinfarkt. Selv om han var gitarist i flere store band, blant annet Thin Lizzy på 70-tallet, valgte han å gå sine egne veier. Han hadde en sterk personlighet og følte trang til å realisere egne ideer. Etter å ha spilt rock og hardrock i mange år, vendte han tilbake til sine bluesrøtter. Særlig stor sukess fikk han med «Still got the Blues» som er denne månedens favoritt. Opptaket gir til beste Gary Moores teknisk-aggressive spillemåte, der han tydelig tilkjennegir sitt følsomme, uttrykksfulle gitarspill.

Det sies at Gary Moores unike spilleteknikk skyldtes at han i starten lenge spilte på sologitar med alt for tykke strenger. Dermed ble det spesielt vanskelig å bende strengene. Etter en god stund gjorde noen venner ham oppmerksom på at strengene ikke var egnet til denne type spill. Når Gary etter litt prøvde seg på de riktige – og mye tynnere strengene – kunne han bende disse mye lengre enn de fleste andre gitarister. Denne teknikken ser vi tydelig på YouTube-konsertopptaket. 

[youtube_video clip_id=»4O_YMLDvvnw»]

 

La andre få vite om dette innlegget..

One Comment on “Gary Moore – en av de største rockegitarister gjennom tidene”

  1. …. Interessant innlegg, jeg kjenner ikke så mye til denne musikkeren fra tidligere ….

Comments are closed.