Mist ikke målet av syne

Alene foto activedia. Pixabay

Bibelord

«Gjør dere ingen bekymringer for morgendagen; morgendagen skal bekymre seg for seg selv. Hver dag har nok med sin egen plage.»

(Matteus  6, 34)

Om du balanserer, kan dette gå bra hvis du fester blikket på et bestemt sted en plass fremfor deg og unngår å se andre steder. Da vil din balansekunst bli vellykket enten du er 5 eller 500 cm over bakken. Men i samme øyeblikk du mister fokus, og flytter blikket over til omgivelsene, f.eks. på underlaget eller noe rundt deg, mister du snart balansen.

På samme måte er det med livet. Det gjelder om å rette blikket fremover, stake ut en kurs og skride mot målet et sted der fremme. Straks du begynner å bekymre deg for noe som er utenfor ditt fokus, kan du få problemer.

Jesus ga oss en viktig påminnelse. Vi skal ikke gape over for mye, men konsentrere oss om det som skjer her og nå, slik det er gjengitt I Matteus 6. 34 (se over).

Jesus ber oss om å bruke dagen i dag og søke vår tilflukt til ham. «Søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg», sier han (Matteus 6.33). 

Legg ditt liv i Herrens hånd. Stol på at han vil lede deg og hjelpe deg – alltid.  For han vet best. Han vil ikke at vi mister målet av syne, for Herren vet bedre enn oss. «Vær ikke bekymret for livet« sier Jesus i Matteus 6, 25,  og legger til: «For hvem av dere kan vel med all sin bekymring legge en eneste alen til sin livslengde?»

Derfor: Legg din vei i Herrens hånd, stol på ham, så griper han inn. (Salmene 37,5)   (JS)

Ta vare på Guds ord!

Din tid er nå!

Les flere tanker og ord fra Bibelen

Foto øverst: Activedia (Pixabay)

Legg din vei i herrens hånd... John steffensen. Foto eric ward. Unsplash

La andre få vite om dette innlegget..