Quiz søndag quiz – Søndag 23. mars 2014

Quiz søndag quiz 28

Quiz søndag quiz – 28

 

Quiz søndag quizQuiz søndag quiz

 Test deg selv eller andre… Svarene finner du nederst på siden, under jordkloden.

Om du gjør Quiz søndag quiz alene, kan du først skrive ned alle dine svar for deretter å sjekke fasiten.

 

1: Svensk popartist, født i 1945 med såvel norsk som tysk opprinnelse. Var med i en verdensberømt gruppe. Lever i dag et tilbaketrukket liv i Sveits og befatter seg ikke mer med musikk. I dag er hun prinsesse og skal tiltales som «Hennes Høyvelbårenhet». Etternavnet er nå Reuss von Plauen. Hvem er hun?  

2: Er Indonesia et av de 5 mest folkerike land i verden?

3: Et av rockehistoriens mest suksessrike band med over 200 millioner album på samvittigheten. Disse forbindes med supergruppen: Roger Waters, David Gilmour, Syd Barrett, Richard Wright, Nick Mason og Bob Klose. Hvilket band?

4: Hvem er nummer to i arverekken til den norske tronen? 

5: Hvilken sykdom heter appendisitt på fagspråket?

6: Hva er senit (zenit)? 

7: Hva heter supporterklubben til Brann? 

8: Hvordan finne arealet av en trekant?

9: Historiens største amfibiske operasjon foregikk i Normandie under andre verdenskrig, en hendelse som blir kalt D-dagen. Når var den?

10: Hva er en smøystol eller en smygstol?

 Quiz søndag quiz er laget av John Steffensen © 

Quiz søndag quiz 28

 

 

 

 

 

 

Svar på Quiz søndag quiz (nr 28): 

1: Ett av medlemmene av ABBA; Anni-Frid Lyngstad   2: Ja, Indonesia er det 4. mest folkerike landet i verden.   3: Pink Floyd   4: Ingrid Alexandra   5: Akutt blindtarmbetennelse   6: Senit er det punktet på himmelen som er loddrett over observatøren, det vil si en loddrett linje trukket gjennom observatøren og videre ut i verdensrommet. Når solen står i senit, er den rett over hodet på oss.   7: Brann Bataljonen   8: Ved å gange grunnlinjen med høyden og dele på to.   9: 6. juni 1944   10: Det er en flat stropp, reim eller løkkeformet hempe som en kan tre noe gjennom. Smøystoler eller smygstoler sitter oftest på tvers av et belte og brukes til å holde beltet på plass + feste den løse belteenden eller tampen ved å skyve eller tre enden inn under hempen.

Sjekk forrige Quiz søndag quiz her

NB! Du kan også klikke på «relaterte innlegg» nedenfor, da kommer du rett inn på de de andre Quiz-rundene.

 

La andre få vite om dette innlegget..