Quiz søndag quiz – Søndag 2. mars 2014

Quiz søndag quiz 25 - www. Johnsteffensen. No

Quiz søndag quiz – 25

 

Quiz søndag quizQuiz søndag quiz

 Test deg selv eller andre… Svarene finner du nederst på siden, under jordkloden.

Om du gjør Quiz søndag quiz alene, kan du først skrive ned alle dine svar for deretter å sjekke fasiten.

1: Nordisk hovedstad med ca 580 000 innbyggere. Byen arrangerte bl.a. sommer-OL i 1952. Byen ble grunnlagt av den svenske kongen Gustav Vasa i 1550. Tanken var at byen skulle være en slags rival til hansabyen Reval (eller Tallinn som den heter i dag). Hvilken by? 

2: Enda en nordisk by som første gang blir omtalt i 1231. Byen har 35 000 innbyggere og ligger ved den smaleste delen av Øresund – på Sjælland. Den danske byens vennskapsby i Norge er Harstad. På engelsk kalles byen av og til Elsinore som i Shakespears skuespill «Hamlet». Hva heter byen? 

3: Han er født i 1990 og møter som fast representant på Stortinget der han har Erna Solbergs plass. Sitter i Kontroll- og konstitusjonskomiteen. Kom i medias søkelys denne uken. Hvem er han?

4: Han er Hollywoods best betalte TV-stjerne. Hans døpenavn er Carlos Irwin Estevez, men er bedre kjent med et annet artistnavn. Han er født i 1965 og har medvirket i filmer som «Platoon», «Wall Street» og «Hot Shot». Mest populær er han trolig blitt gjennom TV-serien «Two and a Half Men». Hvem er han? 

5: Norsk forfatter født i 1954 i Oslo. Debuterte med novellesamlingen «Fangeliv». Forfatterskapet omfatter bl.a. romanene «Seierherrene» (1991) og «Frost» (2004). Hvem?

6: Et annet ord for megafon?

7: Hva er en ekspansjonsbolt?

8: Hva het solguden i det gamle Egypt?

9: Marbakke. Hva er det?

10: Donald Duck kalles Disneys tegneserie-and i mange land, men ikke i Sverige. Hva heter han i vårt naboland?

 Quiz søndag quiz er laget av John Steffensen ©

 Quiz søndag quiz 25 - www. Johnsteffensen. No

 

 

 

 

 

Svar på Quiz søndag quiz (nr 25):

1: Helsingfors (finsk: Helsinki)   2: Helsingør   3: Erik Skutle (H)   4: Charlie Sheen   5: Roy Jacobsen   6: Ropert   7: En bolt som utvider seg når den blir presset inn.   8: Ra (også kalt Re)   9: En marbakke er en sterk skråning mot dypet utenfor en strand.   10: Kalle Anka

Sjekk forrige Quiz søndag quiz her

NB! Du kan også klikke på «relaterte innlegg» nedenfor, da kommer du rett inn på de de andre Quiz-rundene.

 

La andre få vite om dette innlegget..