Quiz søndag quiz – Søndag 23. feb. 2014

Quiz søndag quiz 24

Quiz søndag quiz – 24

 

Quiz søndag quizQuiz søndag quiz

 Test deg selv eller andre… Svarene finner du nederst på siden, under jordkloden.

Om du gjør Quiz søndag quiz alene, kan du først skrive ned alle dine svar for deretter å sjekke fasiten.

1: Amerikansk kvinnelig skuespiller, født i 1967 i Atlanta (Georgia). Blant Hollywoods best betalte. Fikk sitt gjennombrudd i en meget kjent romantisk filmkomedie der hun spilte mot Richard Geere. Mange (særlig amerikanere) synes hun er den peneste av alle kvinnelige skuespillere. Hvem er hun?

2: I Ukraina ble hun betegnet som orangerevolusjonens dronning. Hun er en meget vestligorientert politiker og er styrtrik. For tiden sitter hun fengslet for «maktmisbruk» da hun i følge dommen «gikk ut over sine fullmakter da hun som statsminister inngikk gasskontrakter med Russland.» Hvem er dette?

3: Han er eldste sønn av John Lennon og det eneste barnet han fikk med Cynthia Powell. Han ble født i 1963 og er i dagsanger, låtskriver, musiker og fotograf. Hans yngre halvbror heter Sean. Hvem er han?

4: Norsk modell og skuespiller (født 1943 på Hana i Rogaland, død i 2008) med internasjonal karriere på 1960 og 1970-tallet. Mest kjent ble hun kanskje for sin opptreden i James Bond-filmen James Bond i hemmelig tjeneste (1969) der hun spilte rollen som den skandinaviske skjønnheten Helen. Hva het hun?

5: Ved siden av Hamlet er dette William Shakespears mest fremførte verk. To familier gjør sitt beste for å ødelegge et kjærlighetsforhold. Hvilket drama?

6: Afrikansk statsleder som fylte 90 år i denne uken, styrer sitt land med hard hånd. Han har vært gift to ganger. Hans første hustru var høyt elsket. Hans nåværende, den 41 år yngre Grace Marufu, er ikke særlig populær pga. hennes enorme pengeforbruk og utsvevende livsstil. Hvem er statslederen?

7: I år 79 ble en by begravet av vulkanen Vesuvs utbrudd. Hvilken by?

8: Hvem skrev musikken til «Zorba»?

9: Hva menes med uttrykket in memorian?

10: Hvilken by i USA kalles jazzens fødeby?

Quiz søndag quiz er laget av John Steffensen © 

Quiz søndag quiz 24

 

 

 

 

 

 

Svar på Quiz søndag quiz (nr 24): 

1: Julia Roberts   2: Julia Timosjenko   3: Julian Lennon   4: Julie Ege   5: Romeo og Julie (mest sannsynlig skrevet mellom 1591 og 1595)   6: Robert Mugabe (Zimbabwe)   7: Pompeii   8: Miki Theodorakis   9: Til minne   10: New Orleans 

Sjekk forrige Quiz søndag quiz her

NB! Du kan også klikke på «relaterte innlegg» nedenfor, da kommer du rett inn på de de andre Quiz-rundene.

 

La andre få vite om dette innlegget..