Quiz søndag quiz – Søndag 27. okt. 2013

Quiz søndag quiz 7

Quiz søndag quiz – 7

 

Quiz søndag quizQuiz søndag quiz

 Test deg selv eller andre… Svarene finner du nederst på siden, under jordkloden.

 

1: Hvilket sirkus ble etablert av 22 år gamle Knut Dahl?

2: Berømt kvinnelig artist, født i Skotland i 1954, med over 80 millioner solgte album på samvittigheten. Samarbeidet bl.a. med Dave Stewart. Har vunnet Oscar for beste sang fra filmen Ringenes herre, Atter en konge.

3: 15. august 1988 skjedde det en stor trafikkulykke i Måbødalen (veien ned fra Hardangervidda). En svensk buss med skolebarn og foreldre kolliderte med fjellveggen etter at bussen hadde mistet bremsene i den 8% bratte nedstigningen. Hvor mange omkom i ulykken?

4: Under TV-aksjonen i 2012 ble det samlet inn rundt 200 millioner kroner. Til hvilken organisasjon?

5: Hva heter boken som handler om foreldreløse Remi, tiåringen som blir solgt til gatemusikanten Vitalis. Boken ble berømt som barnebok, men var opprinnelig ikke skrevet som det.

6: Hvilken fotballklubb forbinder du med Highbury og Emirates Stadium?

7: I hvilket år døde kong Olav V?

8: Hvor er Kilden teater- og konserthus?

9: Hvilken væske må bl.a. bestå av minst 90 % Ugni Blanc, Folle Blanche, Colombard, Sémillon eller Montilsdruer, være destillert to ganger i kobberpanner med åpen flamme + være lagret minst to år på eikefat?

10: Hvem var den første som oppdaget oppdriftsloven og kontaterte at oppdriftskraften er like stor som den vekten legemet presser bort?

Quiz søndag quiz er laget av John Steffensen © 

Quiz søndag quiz 7 

 

 

 

 

 

Svar på Quiz søndag quiz (nr 7):

1: Cirkus Merano,norsk sirkus som ble etablert 18. april 1975 av direktør Knut Dahl, bare 22 år gammel.   2: Annie Lennox (født 25. desember 1954 i Aberdeen i Skottland). Skotsk musiker, vokalist og låtskriver. Lennox er mest kjent for samarbeidet med Dave Stewart i popgruppen Eurythmics.   3: Totalt omkom 16 mennesker, hvorav tolv barn i 11-12-årsalderen og fire voksne (foreldre + bussjåføren). 18 mennesker ble skadet.   4: TV-aksjonen 2012 ble gjennomført til inntekt for Amnesty International Norge og deres arbeid med å avdekke grove brudd på menneskerettigheter i flere deler av verden.   5: Frendeløs (franskSans famille) – Bok som første gang ble utgitt i 1878, skrevet av Hector Malot.   6: Arsenal   7: 1991   8: I Kristiansand, på Odderøya.   9: Cognac. Drikken må i tillegg til ovennevnte, være fremstilt i regionen rundt byen Cognac.   10:Det var grekeren Arkimedes fra Syrakus i Italia som først oppdaget oppdriftsloven, ofte kalt Arkimedes prinsipp eller lov.

Sjekk forrige Quiz søndag quiz her

Neste Quiz søndag quiz: 03.11 2013

 

La andre få vite om dette innlegget..