Verdens beste ostekake

Ostekaken som alle liker. Verdens beste ostekake. Www. Johnsteffensen. No

Dette er trolig verdens beste ostekake.

Oppskrift som er eksepsjonelt god... Www. Johnsteffensen. No ill. Av kanwardeep kaur unsplashDette er ostekaken sin det! Noen kaller den “verdens beste ostekake”. Ett er sikkert; dette er en eksepsjonelt god oppskrift! Ostekaken smaker fortreffelig og kan spises av de fleste fordi den gir mye lavere blodsukkerstigning enn mange tilsvarende kaker. Bildet yter ikke kaken full rettferdighet fordi den er enda bedre enn den ser ut. 

Dette er hva du trenger til kakebunnen:

2 egg

100 gram mørk sjokolade (gjerne sukkerfri)

100 gram meierismør

100 gram hasselnøtter

Noen dråper vaniljeessens

3 ss sukrin

 

Slik går du frem:

Spesielt gode oppskrifter. Foto congerdesign pixabay www. Johnsteffensen. NoSmelt smør og sjokolade i en kjele. La det avkjøles mens du pisker eggene. Eggene røres deretter inn i smør- og sjokoladeblandingen. Mal hasselnøttene (kjøp evt. ferdigmalte) og tilsett disse i blandingen.

Ha i noen dråper vaniljeessens samt de 3 ss med sukrin. Hell alt sammen over i en smurt kakeform og stek bunnen på 180 grader i 15 minutter.

 

Til toppingen trenger du følgende:

2 dl vann

Saften av 2 lime

3 ss sukrinmelis

6 plater gelatin

200 gram Tine naturell kremost

300 gram seterrømme

3 dl kremfløte

100 gram sukrinmelis (ikke bland med de 3 ss ovenfor her)

Vaniljeessens

 

Slik går du frem med toppingen:

Legg gelatinplatene i kaldt vann. Kok samtidig opp 2 dl vann i en kjele. Når vannet i kjelen koker, klemmer du gelatinplatene tom for vann og har de i kjelen. Tilsett deretter limesaften pluss 3 spiseskjeer sukrinmelis. Rør godt om og sett blandingen i et kjøleskap til den blir kald. NB! Pass på at den ikke får stivne!

Når blandingen står kaldt, kan du piske krem av fløten. Tilsett deretter rømme, kremost, noen dråper vaniljeessens og 100 gram sukrinmelis. Når blandingen er fin og jevn, tilsetter du den avkjølte gelatinblandingen. Rør godt om før du heller ostetoppingen over kakebunnen, men sørg for at kakebunnen først er blitt avkjølt.

La kaken stå i kjøleskap i 4-5 timer. Da er den klar til servering!

Ha gjerne over nøtter, bær eller sukkerfri saus. Du kan evt. bruke bringebær som har vært frosne. De er søtest.

Lykke til!

Sjekk også: NYDELIG OSTEKAKE UTEN SUKKER

Oppskriften er hentet fra Linn Therese Dagsland (2018) – Foto: John Steffensen. Brødbildet: Congerdesign (Pixabay)

La andre få vite om dette innlegget..