Appen som alle bør ha

HJELP 113. Appen som løser et vesentlig problem. www.johnsteffensen.no

Appen som alle bør ha

HJELP 113 finner deg uansett hvor du er

HJELP 113 er ingen ny app, men den er trolig en av de viktigste du kan ha på mobilen din. Selv om det ikke er du som trenger hjelp, men en i turfølget eller et familiemedlem som plutselig får problemer, kan det ofte være meget vanskelig å beskrive hvor vedkommende befinner seg. Da er det godt å ha appen HJELP 113 installert på mobilen. Den hjelper redningsetatene + luftambulansen å finne frem til det eksakte punktet. Tid til leting over et større område blir dermed unødvendig. Den lille appen holder redningsfolkene orientert kontinuerlig.

Ulykker inntreffer ofte utendørs og gjerne utenfor allfarvei. Tenk deg at du kjører bil på et ukjent sted og havner i en ulykke, eller at noen i turfølget går seg bort eller skader seg. Da må redningsetatene vite nøyaktig hvor hendelsen har skjedd. 

Appen HJELP 113 er blitt oppgradert siden introduksjonen, og har nå også et ikon for varsling av brann. Når en alvorlig, uforutsett hendelse inntreffer kan det være vanskelig å holde hodet kaldt. Da er det godt å ha HJELP 113 installert på mobilen. Appen sender den nøyaktige GPS-posisjonen til 113-sentralen mens nødsamtalen pågår. Du trenger ikke forklare hvor du er. I stedet kan 113-operatøren raskt sende ambulanse, lege eller luftambulanse til riktig sted. Appen gjør det også mulig å ringe direkte til AMK-sentralen. Hjelp 113 er gratis og tilgjengelig for Apples iPhone og Googles Android.

Til slutt en liten, men meget viktig detalj: Om du har byttet mobil, er det ikke sikkert at den tidligere installerte appen HJELP 113 automatisk ble overført til din nye mobil. Sjekk derfor om du fremdeles har appen på mobilen, og om den mangler, installerer du den med en gang. Det er også greit å vite at de som har hatt appen installert lenge, bør oppgradere HJELP 113 for at den skal fungere optimalt (se nedenfor). Appen kan i realiteten bety forskjell på liv og død.

Mer om appen HJELP 113

 

La andre få vite om dette innlegget..