Luksusboliger til OL-vinnere

Fattige nord korea gjør stas på toppidrettsutøvere.

Luksusboliger til OL-vinnere 

– Takket være vår kjære leder, Kim Jong-un, har jeg opparbeidet den styrken og det motet som var nødvendig for å nå helt til topps!

Bt.no forteller om overlykkelige nordkoreanske idrettsutøvere som av myndighetene er blitt tildelt luksusboliger ved Pothong-elven for sin innsats i internasjonale konkurranser, da i særdeleshet OL i London. Nyhetsbyrået KCNA opplyser at OL-vinnerne Om Yun-chul, An Kum-ae og Kim Un-guk er blant dem som er blitt hyllet av statsledelsen. 

Gullvinner om ga statslederen kim jong-un all æren for ol-gullet. Han ble belønnet med et hus.Som seg hør og bør kvitterte utøverne for husgaven ved å hylle lederen Kim Jong-un og landet. En av dem var vektløfteren Om som vant gull i 56 kilosklassen. Han ga statslederen Kim Jong-un all æren: – Den støtten vi har fått fra Kim, har vært uvurderlig. Han står bak oss, og han har alltid ledet oss på en riktig måte, slik at vi har opparbeidet den styrken og det motet som er nødvendig for å nå helt til topps i OL, sa Om

Ovennevnte nyhetsmelding får meg til å tenke på en bok jeg leste i sommer; Adam Johnsons «Barnehjemsbestyrerens sønn». Om denne boken skrev VGs anmelder: «Romanen er rystende, men også interessant i sin analyse av løgnen som statsideologi. Den er selvsagt skrevet av en vestlig forfatter, men med henvisninger i etterordet til en rekke eksperter på nordkoreanske forhold. Stilen er nøktern, snarere enn sensasjonalistisk.» 

Det er dette som etter min mening er bokens store styrke, den gir et skremmende innblikk i hvordan Nord-Koreas myndigheter turer frem for å forherlige lederne, landet og enerne, det vil si forbildene.

Sett i lys av Adam Johnsons velskrevne, tidvis meget spennende og skremmende bok, er den betydelige oppmerksomheten som nå er blitt Nord-Koreas helter, OL-vinnerne fra London, fullt forståelig. Deres innsats passer perfekt inn i hvordan tingene fungerer i dette lukkede landet.

Les «Barnehjemsbestyrerens sønn» – og bli vis!

Min vurdering av boken:  1  2  3  4  5  6 

Barnehjemsbestyrerens sønn. Forside.
Barnehjemsbestyrerens sønn er delvis thriller, delvis kjærlighetsdrama og delvis en historie om tapt uskyld. Men først og fremst et fascinerende og rystende portrett av nord-korea.

 

La andre få vite om dette innlegget..