Konflikten i Syria bekymrer

Østlandskonsulentenes vei/bane-rapport om strekningen bergen-voss bør havne på historiens skraphaug jo før jo heller.

Borgerkrigen i Syria

Det er ikke bare Espen Barth Eide som bekymrer seg. Også jeg gjør det….!

I følge johannes åpenbaring, den siste boken i det nye testamente, fins det profetier som knytter syria til dommedag.
I følge johannes åpenbaring, den siste boken i det nye testamente, fins det profetier som knytter syria til dommedag.

Borgerkrigen i Syria bekymrer meg en smule. I så måte er jeg ikke den eneste.

Vårt lands utenriksminister; Espen Barth Eide, har flere ganger gitt uttrykk for uro. Han karakteriserer krigshandlingene som «den mest dramatiske situasjonen verden har sett på mange år».

Men hvorfor kan en krig mellom borgere innenfor ett og samme land bekymre en hel verden? Er ikke dette bare et internt anliggende?

Nei, dessverre er det ikke det. Syria har lenge vært Russlands nærmeste allierte i Midtøsten. Som betaling for deres uforbeholdne støtte, har russerne kunnet ha militært nærvær i Syria, deres eneste havn i Middelhavet. Strategisk beliggende i en meget ustabil region, en havn som vår mektige nabo i øst, ikke gir fra seg frivillig. Derfor støtter de ensidig president Assad og hans regime. Russernes tilstedeværelse i Middelhavet står og faller med ham.

Barth Eide sier videre: «Det er full isfront mellom stormaktene, både USA og Russland har sendt krigsskip til Middelhavet». Så har begge stormaktene (og flere med) raslet med sablene, fortalt at de vil gjøre alvor av truslene, rede til å forsvare sine interesser. Dessuten skal kjemiske våpen ha blitt brukt, noe som er et alvorlig brudd på folkeretten. Alle roper på FN, men verdensorganisasjonen synes å være handlingslammet – ikke minst fordi stormaktene kan blokkere ethvert upopulært forslag om så er…

Jeg er ikke politiker, likevel er jeg bekymret for situasjonen. I tiden som kommer, vil stormaktene føle hverandre på tennene, drive en nervekrig som forhåpentlig kommer til å klinge av, som flere ganger før. Men det er ikke sikkert… for borgerkrigen i Syria kan fort bli lunten som får ting til å eksplodere. 

Jeg husker da jeg var yngre, da hadde Syria en spesiell klang i mine ører, først og fremst fordi det ble fortalt at i følge Johannes åpenbaring, den siste boken i Det nye Testamente, fins profetier som knytter Syria til dommedag. Det er visstnok her det siste slaget på jorden skal stå, et gedigent ragnarokk mellom verdens nasjoner. (Kap. 16). Om Harmageddonsletten blir åstedet som Johannes forteller, gjenstår å se. Det har vært kjempet slag i området tidligere og, men tar en i betraktning det som Johannes forteller i sin åpenbaringsbok, er bildene han maler (gitt ham av Herren) beskrivelser av våpen og skadevirkninger som vi meget vel kan forestille oss i vårt århundre.

Jeg liker ikke det som skjer, men jeg kan ikke gjøre noe med det heller. Det er ikke du og jeg som sitter med utspillet. Det er det andre som gjør. Så får vi håpe at de vet hva de bedriver, og at de spiller sine kort klokt! Det eneste vi andre kan gjøre, er å be om at de får visdom til å handle riktig…

La andre få vite om dette innlegget..