Våren er fantastisk på Sicilia. Reisebrev nr. 3

Fra feriebyen taormina. Det greske teateret med etna i bakgrunnen. (foto: britt hilt caspersen)

Sicilia

Opplevelsesrike Sicilia!

Gjesteskribent Britt Hilt Caspersens reisebrev fra Middelhavets største øy, Sicilia, fortsetter…

Tredje del

Våren er den aller fineste årstiden på Sicilia, da er alt grønt og friskt, blomstringen er på topp og over alt ser en Mimosa, mandeltrær og utallige andre trær og planter som står i sin fineste prakt. Det meste av regnet kommer om vinteren, derfor kan det bli litt tørt utover sommeren og høsten. Temperaturen er fin store deler av året.

Nå skal jeg fortelle litt om de byene jeg besøkte da jeg jobbet på Sicilia.

Messina (ca. 260 000 innbyggere)

Kommer man med bil eller buss til Sicilia, er det her bilfergen fra fastlandet (Villa S. Giovanni) har sitt anløp. Avstanden over Messinastredet er 5695 meter, og det er ca. 100 meter dypt.  Det er 1 meters forskjell på vannstanden i det Tyrenske- og det Joniske hav som møtes her, noe som gir en formidabel strøm.

Byen ble grunnlagt av grekerne (493 f.kr.), men som ellers på Sicilia har mange folkeslag satt sitt preg på byen. Messina har også hatt flere alvorlige jordskjelv og er blitt ødelagt, men alltid bygget opp igjen. Derfor er det i dagens Messina ikke meget tilbake av historiske bygninger. Byen har et moderne preg, med rette, lave bygninger og brede gater.

Havnen er en av Europas vakreste. Den eldste delen er nesten sirkelformet, og her ved innseilingen står en statue av Madonnina del Porto (Havnens lille Madonna).

Taormina (ca. 12 000 innbyggere)

Fra feriebyen taormina. Det greske teateret med etna i bakgrunnen. (foto: britt hilt caspersen)Dette er Sicilas mest populære ferieby. Beliggenheten er helt enestående – en terrasse på en fjellside 225 m over havet. Under byen ligger krystallklart hav, over byen rager fjelltoppen Madonna della Rocca – alt innrammet av en tropisk vegetasjon. I bakgrunnen vulkanen Etna (ca. 3300 m) oftest snøkledd. Taormina har koselige smug og trappegater med mange forretninger, barer og restauranter. Taormina er en eldgammel gresk by, og her finnes rester av et gresk teater som ligger vakkert til på en avsats av Monte Tauro. Det går en taubane fra Taormina ned til stranden. 

Det er mange hoteller i Taormina, men selv foretrekker jeg å bo nede ved stranden og klippene. Hotellet jeg pleide å bruke var Hotel Capotaormina. Det er bygget inn i selve klippen. Det finnes flere hoteller i Giardini og Naxos som ligger i strandkanten.

Catania (ca. 340 000 innbyggere)

Catania er den nest største byen på Sicilia og en viktig havneby. Her er det Star Tour lander med flyet de har i sommer. Byen ligger nært til Taormina. Catania har flere ganger blitt hjemsøkt av Etnas vrede, som har sendt glødende lavastrømmer gjennom byen, noe Catania også bærer preg av.

 

Artikkelforfatter: britt hilt caspersenArtikkelforfatteren, Britt Hilt Caspersen, har skrevet flere reisebrev på johnsteffensen.no. Hun har bodd i Italia en årrekke, mesteparten av tiden som reiseleder og guide med Italia som spesialområde. Hun har også vært en rekke ganger på Sicilia, og hun deler i flere artikler sine erfaringer herfra med oss. Dette er tredje del i serien «Vakre Sicilia!». Om litt følger flere reisebrev fra den praktfulle og gjestmilde øyen ved Italias tåspiss. 

[button link=»https://johnsteffensen.no/2013/02/pa-sicilia-er-det-ingen-som-bryr-seg-om-klokken-men-de-bryr-seg-om-hverandre-og-turistene/»] Første del av reisebrevet.[/button]

 

[button link=»https://johnsteffensen.no/2013/03/tur-til-sicilia-reisebrev-nr-2/»] Andre del av reisebrevet.[/button]   

 

Enda et reisebrev fra Sicilia vil følge! 

La andre få vite om dette innlegget..