Månedens favoritt (Desember 2011):

 

Kenny Rogers og Dolly Parton: Once upon a ChristmasEn kan mene mye om Dolly Parton. Ett er i hvert fall sikkert, hun har flere ganger skrevet sanger til seg selv og andre, som er blitt evergreens. «Once upon a Christmas» er en av hennes aller største suksesser, og må være en av verdens mest solgte juleplater.

Hos meg vekker platen mange gode assosiasjoner. Den har alltid vært fast følge til pyntingen av juletreet lille julaften, godt anført av vår datter, Line, som ikke synes å få nok av den svært så «julete» platen.

En av av kommentarene som ledsager denne videoen på YouTube sier i grunnen det meste:

«This song reminds me of Christmastime during my childhood years. It also makes me appreciate my parents, because one of these days I am going to spend Christmas «Without them» when they are gone, and it will be a hard thing for me to deal with, because I have never spent one Christmas without them. I had this entire tape that I listened to every Christmas while decorating my tree.»

«Månedens favoritt» er en av sangene på platen. Dette er en feiende flott video! Hvis du holder ut litt av dialogen (sketsjen) som danner opptakten til sangen, får du etter hvert ta del i en svært så livat forsamling. Opptaket er gammelt, og det fins visstnok ikke tilgjengelig på VHS eller DVD. Men selv om oppløsningen på bildene ikke er den beste, er den vel verdt å se. En kan ikke unngå å bli i godt humør av en slik fremføring! 

 

[youtube_video clip_id=»XX3c0DumGio»]

Uten sammenligning forøvrig… Vil du høre en ganske annen, og mindre «amerikanisert» julesang, kan du klikke deg videre til http://johnsteffensen.no/2011/11/lat-nummer-6-juletrevise/

La andre få vite om dette innlegget..