Ny fuglemater på plass

Dekorativ fuglemater fra jula. Kr 149. Foto: john steffensen

Dekorativ fuglemater fra Jula

Ny fuglemater på plass. Den er i hvert fall dekorativ – med eller uten meiser…

Jeg har tidligere presentert min Sykkel-VM-fuglemater. Den fungerer supert. Det er stinn brakke i den hele dagen, og for at småfuglene ikke skal tære alt for hardt på husholdningsbudsjettet, har jeg måttet kutte ned på foringstiden. Når kolben er tom, er den tom. Da kommer det ny forsyning neste dag. Men blir sulten for sterk, fins det meiseboller som døyver det meste. De er poppis de også; med hjemmelagde meiseboller på førsteplass, fulgt av de som Coop OBS fører. Den minst populære er meisebollene fra Europris, men de går med de også.

NB! Etter tre dagers bruk kan jeg dessverre IKKE anbefale denne fuglemateren. Se HVORFOR

For to år siden satte jeg opp en fuglemater som jeg fikk i gave, og som føres av Europris. Etter to sesonger var den blitt så preget av vær og vind, at den ble skrotet. Den var nok ikke laget for å vare, i hvert fall ikke i friluft. Hadde den hengt under tak, hadde den sikkert holdt stand lenger, men det får så være. Nå er den blitt erstattet av en ny fuglemater, et dekorativt fuglehus (eller Bird Shop) som Jula selger for 149 kroner. Heller ikke denne konstruksjonen kommer til å vare særlig lenge, men kan den gjøre nytten i 2 år, er jeg godt fornøyd.

Bird Shop er ingen optimal fuglemater, til det kunne konstruksjonen med hell ha vært forbedret. Selv om fuglene neppe kommer til å få fatt i alle solsikkefrøene, vil de trolig få tak i de fleste. En liten pyramidelignende sak inni huset, kunne ha gjort underverker. Da ville solsikkefrøene blitt «tvunget» mot de to foringsåpningene. Fint er det at fabrikken har laget to dreneringshull, men disse kunne med fordel ha vært fire (minst).

Les også: Oppskrift på meiseboller

Nå kan en gjøre noe med huset selv også, f.eks. legge inn en kloss, en stein e.l. som sørger for en jevnere fordeling av frøene. Det er heller ikke vanskelig å bore flere hull i bunnen slik at vannet kan renne av, men det er grenser for hvor mye arbeid en skal legge ned i et hus hvis materialer ikke er av typen som tåler regn og vind i årevis. Men koselig og dekorativt er det i hvert fall. Med og uten fugler.

Etter bare en dag er fuglemateren fra jula blitt poppis foto john steffensen
Etter bare noen timer hadde meiser og spurver annektert den nye fuglemateren. Masse aktivitet rundt matfatet. Fuglemateren fra jula har to små åpninger på hver side. Det virker som om fuglene er tilfreds med den patenten, selv om fuglemateren enkelt kunne ha vært litt forbedret. Foto: www. Johnsteffensen. No

La andre få vite om dette innlegget..